23948sdkhjf

Gröna Lund skickar in bygglovsansökningar för enorm utbyggnad

Gröna Lund har skickat in de första bygglovsansökningarna för det nya tivoliområdet som ska uppföras på den intilliggande parkeringen.

I pressmeddelandet framgår att Gröna Lund i samband med bygglovsansökningarna också är redo att presentera de nya visionsbilderna. Det var i juni 2022 som Gröna Lund fick klartecken att expandera nöjesparken i Stockholm.

På platsen har bland annat det tidigare Nöjesfältet legat, men också Stockholmsutställningen år 1897. Därför är visionen att det nya området ska förena dåtid med framtid och inspireras av 1800-talets slut, en tid av innovation och optimism.

– Den historiska kopplingen kommer prägla arkitekturen, men vi vill även ta fasta på den positiva anda och uppfinningsrikedom som tidsepoken kännetecknades av, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts, i pressmeddelandet.

De första bygglovsansökningarna för Gröna Lunds utbyggnad har nu skickats in och först ut är den karaktäristiska randbebyggelse som ska omge området. Byggnaderna kommer låna arkitekturinslag från historiska byggnader i och omkring området och karaktäriseras av småskalig arkitektur liknande den i Djurgårdsstaden och den närliggande Wasahamnen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093