23948sdkhjf

Så mår Sveriges hantverkare

Beijer Byggmaterial genomför Hantverkarbarometern för att kartlägga branschens utmaningar och framtidsutsikter. Syftet är att lyfta viktiga frågor för hantverkare och påverka beslutsfattare till att skapa bättre förutsättningar i byggbranschen.

Beijer genomför Hantverkarbarometern, en undersökning om branschen, framtidsutsikterna och hantverkaryrket. Ett initiativ som genom återkommande undersökningar gör det möjligt att uppmärksamma frågor för hantverkarna till syfte att skapa ett bättre hantverkarsverige.

– Vi har pågående intressanta diskussioner med beslutsfattare om hur näringslivet och politiken gemensamt kan arbeta för att bidra till att skapa bättre förutsättningar för den krisdrabbade byggbranschen, säger Geir Thomas Fossum, vd Beijer Byggmaterial.

Beijer Byggmaterial meddelar att man har bland annat, tillsammans med andra branschföreträdare, drivit på regeringen för ett höjt ROT-avdrag samt en utvidgning av skatteavdraget för grön teknik. Nu lanserar Beijer ytterligare en undersökning för att ta reda på vad Sveriges hantverkare verkligen tycker om branschen.

Genom tidigare undersökningar har Beijer bland annat kunna konstatera att andelen hantverkare som ansåg att ROT-avdraget är av mycket stor eller stor betydelse ökat till 84 procent. Samtidigt visade också undersökningen att 62 procent av hantverkarna var oroliga för en minskning eller avskaffande av ROT-avdraget, samt att sju av tio trodde på en sämre konjunktur framöver.

– Vi är helt överens om att hantverkarna och byggbranschen är mycket viktig för Sveriges ekonomi, vilket också bevisar vikten av att lyssna på Sveriges hantverkare och erbjuda en plattform där de kan komma till tals. På så vis kan vi tillsammans och med en samlad röst påverka branschen och samhället och förhoppningsvis skapa ett bättre hantverkarsverige - tillsammans blir vi starkare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109