23948sdkhjf

Även NCC ingår strategiskt samarbete i norr

LKAB inleder ett strategiskt samarbete och tecknar avsiktsförklaringar med NCC gällande investeringar i norr.

Sedan tidigare har gruvkoncernen ingått liknande samarbeten med Peab. De enorma investeringar som ska göras i norr kräver resurser och nu har man också inlett ett samarbete med NCC. Bland annat har man tecknat avsiktsförklaringar om ett kommande byggprojekt för koldioxidfri järnsvampstillverkning i Malmberget.

NCC och LKAB ska samarbeta från början så att erfarenheter, information och kunskap kan användas i och löpande utveckla de kommande byggprojekten. Första projektet rör den planerade direktreduktionsanläggningen och kringliggande infrastruktur i Malmberget.

− Vi tar nästa steg mot att förverkliga våra planer genom ett långsiktigt samarbete med NCC. Genom att samarbeta tätt från början kan NCC bidra med expertis i hela planeringen, säger Jan Moström, vd på LKAB.

NCC ser att de stora satsningarna kräver helt nya kompetenser än tidigare.

– Genom att komma in tidigt i processen för dessa banbrytande utvecklingsprojekt så kan vi som entreprenörer bidra med både resurser och specialistkompetens för att kunna genomföra detta på bästa sätt. Vi har en spännande tid framför oss tillsammans med LKAB, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef NCC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078