23948sdkhjf

Svensk Husproduktion storsatsar på småhustillverkning

Företaget siktar nu på fördubblad produktion.
Svensk Husproduktion AB, med varumärkena LB-Hus, Seniorvillan och Nordiska Hus, har genomfört en riktad nyemission på 25 MSEK. Det Västsvenska investmentbolaget Profura AB har genom sitt dotterbolag Provator AB och medinvestor tecknat hela emissionen.

– Satsningen är offensiv och markerar ett trendbrott på den svenska småhusmarknaden. Vi ser nu ljusare tider framför oss och har som mål att på två års sikt fördubbla bolagets produktion och försäljning, förklarar Stefan Holmberg, VD för Svensk Husproduktion, i ett pressmeddelande.

Stadig uppgång
Under närmare ett halvt decennium har de svenska småhustillverkarna haft det tufft, med ett byggande som vissa år knappt ens nått upp till en tredjedel av tidigare nivåer.

– Vår bedömning är att vi kommer att få se ett trendbrott det kommande året, säger Stefan Holmberg. Sedan ska man inte tro att marknaden exploderar men vi tror på en långsiktig stabil uppgång. Med den genomförda nyemissionen står vi starka och stabila, redo för att både växa med marknaden och ta nya marknadsandelar.

Svensk husproduktion säljer idag drygt 200 bostäder per år. På sikt är ambitionen att stå för cirka 10 procent av den svenska småhusproduktionen, som idag ligger på cirka 5 000 hus per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094