23948sdkhjf

Tyréns skapar ljud på IMAX

Akustikkonsulterna ansvarar för ljudet i Nordens första kommersiella IMAX-biograf.
Hösten 2015 är det premiär för den första kommersiella IMAX- biografen i Norden på Filmstaden Scandinavia i Stockholm. Ansvariga för ljudprojekteringen av IMAX-biografen och de andra biosalongerna är akustikkonsulterna på Tyréns.

Bästa akustik till ett lågt pris
Genom att använda sig av en ny teknik som företaget har utvecklat för just akustik i biosalonger, vill Tyréns skapa Sveriges bästa bioljud. Biografen kommer att ha norra Europas största biodukar och totalt 1800 sittplatser. Den största salongen rymmer 500 personer och blir Nordens första IMAX-utrustade biosalong.

– När det gäller projekteringen av Filmstaden Scandinavia har vi utgått från lösningen vi tog fram för Täby Filmstad säger Bengt Johnsson, senior akustiker på Tyréns, i ett pressmeddelande. Därefter har vi testat olika material och utifrån beräkningar utvecklat tekniken och funnit än mer kostnadseffektiva alternativ. Låga byggkostnader och samtidigt överlägsen akustik är ledstjärnan när vi projekterar biografer. Vi har exempelvis inte gjutit något traditionellt betonggolv utan istället använt oss av betongplattor som både är billigare, snabbare att montera och gör att ljudet isoleras bättre och inte sprids till de övriga salongerna.

Filmstaden kommer att byggas i köpcentrumet Mall of Scandinavia i Solna, intill Friends Arena.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078