23948sdkhjf

SolTech levererar solcellsanläggning till Best Western hotell

En av Sveriges största solcellsanläggningar med tunnfilmsteknik från SolTech installeras nu på Best Westerns hotell i Vrigstad.
Solcellsnläggningen är en av de största tunnfilmsanläggningarna i Norden med en installerad effekt av 101 760 Wp. Vrigstad Värdshus i Vrigstad, strax söder om Jönköping, tillgodoser på detta sätt en betydande del av sin elkonsumtion.

- Ett hotell drar mycket energi, inte bara i form av uppvärmning och varmvatten, utan även för tvätt och köksfunktioner. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder ett miljövänligt alternativ där vi så långt det är möjligt tar tillvara på förnybar solenergi säger Svante Stenervik, ägare och VD för BEST WESTERN Vrigstad Värdshus, i ett pressmeddelande.

Mer energisnål
Solcellspanelerna som installeras av SolTech Energy är så kallade tunnfilmssolceller och producerar cirka 5-10 % mer energi per installerad watt och år vid jämförelse med traditionella kristallina solceller, och detta till samma eller lägre kostnad per watt.

- SolTech är i en mycket expansiv fas, både i Sverige och internationellt. Som ett led i det arbetet är vi stolta att få förtroendet att leverera den här anläggningen och ser fram emot att sätta den i drift, kommenterar Frederic Telander, VD för SolTech Energy.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096