23948sdkhjf

Ramböll förvärvar amerikansk miljökonsult

Förvärvet placerar Ramböll som ett av de ledande företagen i världen inom miljötjänster.
Ramböll har förvärvat det USA-baserade och globala konsultföretaget ENVIRON och förstärks med fler än 1 500 specialister i 21 länder. Affären innebär ett stort steg för Nordens ledande samhällsbyggare mot att bli verkligt globalt.

– Att stärka vår portfölj inom miljötjänster och expandera till nya attraktiva regioner, särskilt Nordamerika, har varit en strategisk prioritering för oss sedan 2012. Förvärvet av ENVIRON är en viktig milstolpe. Vi skapar en fantastisk plattform för framtida tillväxt och Ramböll tar ett stort steg mot att bli en verkligt global konsult, säger Ramboll Group CEO Jens-Peter Saul, i ett pressmeddelande.

I topp
Genom förvärvet placeras Ramböll bland de tio globalt ledande miljökonsultföretagen med 2 700 experter inom miljö, hälsa och vatten och nära 12 500 medarbetare i 35 länder.

Under det senaste decenniet har Ramböll haft en omfattande tillväxt. Under de tre första kvartalen 2014 har Ramböll vuxit med cirka 800 medarbetare som ett resultat av förvärv och organisk tillväxt. Med köpet av ENVIRON tillkommer ytterligare 1 500 nya medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095