23948sdkhjf

Svevia tecknar nytt vindkraftsuppdrag

Svevia ska bygga vägar, kranplatser och fundament i den andra etappen av vindkraftparken Maevaara.
Uppdragsgivare är vindkraftsbolaget OX2 som i första etappen etablerat 24 vindkraftverk. Nu ska parken byggas ut med ytterligare tio vindkraftverk.

Svevias uppdrag omfattar nybyggnation av åtta km väg samt förstärkning och breddning av tre km befintliga vägar för att de tunga och långa transporterna ska kunna ta sig fram. Fundamenten som ska byggas är antingen bergförankrade eller gravitationsfundament beroende på markförhållandena. Inom området ska också cirka 20 000 kubikmeter ytor iordningställas för att användas som upplag och kranplatser. Kontraktet är värt 47 miljoner kronor.

– Vårt uppdrag bidrar till förnyelsebar energi och ger jobb till Norrbotten. Det känns även glädjande och stimulerande att vi har fått förtroendet att bygga ytterligare en vindkraftpark åt OX2. Vi ska förvalta förtroendet och utveckla det goda samarbetet vi haft genom åren, säger projektchef Dan Hellenberg, Svevia, i ett pressmeddelande.

Vindkraftparken i Maevaara ligger på gränsen mellan kommunerna Övertorneå och Pajala och har bra vindförhållanden. Arbetena kommer att påbörjas efter vintern och tjällossning, preliminärt under maj månad. Turbinerna är planerade att resas och driftsättas under 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094