23948sdkhjf

Tyréns köper byggkonsult

Förvärvet är ett steg i en fortsatt breddning och utveckling av Tyréns verksamhet i Mellansverige och Mälardalen.
Som en del av en långsiktig plan för region mitt, som består av Mälardalen och Mellansverige, förvärvar Tyréns nu Örebroföretaget Samcons samtliga medarbetare för att förstärka konstruktionskompetensen i regionen.

– Vi är mycket glada över den här förstärkningen. Samcon besitter den kompetens och erfarenhet vi önskar, samt ligger oss nära kulturellt och värderingsmässigt, säger Magnus Holmberg, regionchef mitt, i ett pressmeddelande.

Från och med den 1 juni kommer de nya medarbetarna att vara en del av Tyréns Örebrokontor och bidra med en konstruktionskompetens som inte funnits tidigare.

Strategiskt läge
I Örebro satsar Tyréns även på fler kompetensområden framöver för att matcha den efterfrågan som finns i regionen. Några exempel är mark och anläggning som inkluderar bland annat gatu-, väg- och järnvägskompetens samt vatten- och miljöingenjörer.

– Mälardalen är ett av de mest expansiva områdena i Sverige just nu. Det byggs exempelvis mycket och därför finns det en marknad att bearbeta där inte Tyréns fanns representerade innan. Förhoppningsvis kan det här förvärvet skapa nya arbetstillfällen samt göra Tyréns till en ny samarbetspartner för aktörer i regionen, säger Magnus Holmberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078