23948sdkhjf

Strategiorder till Ramböll

Bred kompetens har lett till uppdrag inom Sveriges största samhällsbyggnadsprojekt.
– Uppdraget är oerhört strategiskt viktigt för Ramböll och visar vår styrka inom detta framtidsområde inom allt från anläggning, landskap och miljö till åtgärdsvalsstudier där vi idag är Sverigeledande, säger Jan Hammarström som är uppdragsledare, i ett pressmeddelande.

Ramböll har fått i uppdrag av Trafikverket att ta fram en åtgärdsvalsstudie som underlag till Sverigeförhandlingen för ny höghastighetsbana. Sträckan rör de cirka 22 milen mellan Linköping och Borås, där höghastighetsbanan planeras för persontåg i hastigheter upp till 320 km/timme och ger en restid på två timmar mellan Stockholm och Göteborg.

I Rambölls åtagande ingår bland annat säkerställandet av byggbarhet inom utredningsområdet och framtagande av kostnadskalkyler och tidsbedömningar. I uppdraget ingår även att beakta landskaps- och miljöfrågor.

Internationella erfarenheter från utredning, planering och utbyggnad av liknande höghastighetsbanor kommer att tas tillvara i uppdraget. Ramböll kommer dessutom att genomföra projektet tillsammans med Kreera Samhällsbyggnad AB, Calluna, Kmv Forum och engelska Arup, som har mer än 25 års erfarenhet av att utreda och projektera höghastighetsjärnväg.

Projektet är Sveriges största samhällsbyggnadsprojekt i modern tid och Rambölls uppdrag kommer att pågå mellan 2015-2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078