23948sdkhjf

Tyréns planerar Södertörnsleden

Samhällsbyggnadsföretaget har fått i uppdrag av Trafikverket att ta fram en vägplan för en vägförbindelse genom Södertörn, från väg 73 i öster och E4:an i väster.
Tvärförbindelse Södertörn, som tillsammans med Förbifart Stockholm och Norrortsleden kommer att bilda en del av en yttre ring runt Stockholm, kommer att ersätta väg 259 där det idag är bristande framkomlighet och trafiksäkerhet. I vägplanen som Tyréns ska ta fram ingår också ett nytt cykel- och gångstråk och utrymme för de stombussar som ska ingå i ett framtida stombussnät.

– Uppdraget för vägplanen sträcker sig fram till 2018. Vi har option på att sätta ihop förfrågningsunderlag till entreprenad, vilket innebär att uppdraget kan blir längre för Tyréns om Trafikverket väljer att lösa ut den, säger Camilla Engel, avdelningschef Gata och Väg region Öst och anbudsansvarig, i ett pressmeddelande.

Ordervärdet för Tyréns är ca 200 miljoner kronor.

Tvärförbindelse Södertörn
Trafikverket planerar och bygger Tvärförbindelse Södertörn, en 20 km ny sträckning av väg 259 från Haninge vid Jordbro till E4/E20 vid Vårby. Vägen finns med i den nationella planen för transportsystemet 2014–2025.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063