23948sdkhjf

Riksbyggen: 1000 nya bostäder i Tyresö

Riksbyggen har tagit hem en markanvisningstävling för bostadsbebyggelse i Norra Tyresö Centrum. Visionen är att bygga 1 000 nya bostäder.
– Som en positiv utveckling av vår satsning i söderort är vi nu stolta över att ta klivet in i Tyresö. Vi ska vara med att utveckla Norra Tyresö Centrum till en hållbar stadsdel där människor kan trivas, växa och utvecklas år ut och år in. Det är en del av vårt löfte om långsiktighet som vi kallar ”Den 100-åriga affären”, säger Joanna Berg, marknadsområdeschef för Riksbyggen Söderort, i ett pressmeddelande.

Norra Tyresö Centrum ska bli ett område som knyter ihop centrum med Tyresövallen och den nya simhallen Aquarena och där totalt ca 950 bostäder ska byggas. Den första etappen erbjuder lägenheter inom StegEtt, Riksbyggens boendekoncept för unga människor på jakt efter ett eget boende. Lägenheterna är små men yteffektiva och har imponerande hög standard samt flexibla planlösningar.

– Eftersom vår målsättning är att skapa bostäder där familjer kan växa erbjuder vi flexibla planlösningar som gör det enkelt att omvandla en 1:a till en 2:a och en 2:a till en 3:a, säger Dennis Söderlund, marknadsområdeschef för Riksbyggen Söderort.

Planerad säljstart 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094