23948sdkhjf

Svenskt bolag i samarbete med elitskola

Tyréns och Harvadsstudenter utbyter erfarenheter gällande avfallshantering.
Byggkoncernen Tyréns har, tillsammans med arkitekturinstitutionen på Harvard University, dragit igång ett gemensamt utvecklingsprojekt. Utgångspunkten är att det behövs en föryngring av arkitekturens roll i arbetet med att skapa socialt och miljömässigt hållbara industrianläggningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet har valt att arbeta med så kallade waste to energy-anläggningar som fallstudie.

Tyréns bidrar främst med kunskap om avfallsanläggningar, vad som var viktiga förutsättningar och vilka problem man har hanterat på vägen medan avfallsförbrännings- och biogasanläggningar växt fram i Sverige. En viktig del handlar också om att bidra med ett svenskt perspektiv när det gäller utformning av hållbara industrianläggningar och hållbar stadsplanering.

Det kommer också att genomföras två veckolånga studiebesök i Sverige under projekttiden. I slutet av september kommer det 15 studenter och tre forskningsledare från Harvard, där de kommer att besöka flera förbränningsanläggningar som satsat extra på arkitekturen i samband med utformningen av anläggningarna. De kommer också att möta arkitekter med erfarenheter av att utveckla industrianläggningar, samt stadsplanerare från olika städer.

– Det roligaste med den här typen av projekt är att utbyta erfarenheter med varandra. I Nordamerika har man en helt annan historia när det gäller avfallshantering än vad vi har i Sverige. Det ger skilda perspektiv som också skapar nytänkande kring både utformningsfrågor och avfallshantering, säger Elisabet Höglund, projektledare på Tyréns, i pressmeddelandet.

Projektet pågår i tre år och avslutas 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078