23948sdkhjf

Tyréns förvärvar delar av bolag

Målet är att bredda och utveckla verksamheten i Norrland och Mälardalen.
Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns förvärvar delar av Consultec Arkitekter och Konstruktörer AB med 23 medarbetare i Skellefteå, Umeå och Eskilstuna.

− Förvärvet passar väl in i vår strategiska plan om att växa med kvalitet och att bredda vår kapacitet i Norrland och Mälardalen. Det är dessutom ett företag som har samma driv i frågor om teknisk utveckling och forskning som vi, säger Ulrika Francke, vd på Tyréns, i ett pressmeddelande.

Consultec Arkitekter och Konstruktörer AB bedriver verksamhet inom arkitektur, stadsplanering, byggnadsprojektering, byggledningoch installationskalkyl. Företaget har kompetens inom området modern träteknik och har ett utvecklat samarbete med forskningsinstitutioner samt träindustriföretag – både i Sverige och internationellt. Några av bolagets största uppdragsgivare är Skellefteå kommun, Fastec, Peab, Skanska, Contractor och Balticgruppen.

− Våra medarbetare nu får ökade möjligheter att utvecklas, både lokalt och i större uppdrag, säger Allan Forslund vd Consultec Arkitekter och Konstruktörer.

Consultec Arkitekter & Konstruktörer AB och Elecosoft Consultec AB ingår idag i Consultec Group AB. Gruppen ägs av det engelska bolaget Elecosoft PLC.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078