23948sdkhjf

Praktisk handbok för små byggprojekt

En bok i hur man planerar, leder och genomför ett mindre byggprojekt.
Enligt ett pressmeddelande ska boken ge en konkret vägledning genom små byggprojekts alla skeden. Här beskrivs till exempel hur man sköter en upphandling och ställer krav på entreprenörer, vad man bör tänka på när man skriver avtal, hur man upprättar administrativ och teknisk beskrivning samt hur man följer upp och avslutar ett byggprojekt.

Boken har tagits fram på initiativ av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och utformats i samarbete med Svensk Byggtjänst.

– Med tillkomsten av denna skrift är det vår förhoppning att mindre byggprojekt kommer att bedrivas med högre grad av måluppfyllnad samt med bättre tekniskt och ekonomiskt resultat, säger Stefan Björling, fastighetsutvecklare på SABO, i ett pressmeddelande.

Boken innehåller även ett avsnitt med förklaringar av begrepp och termer som används inom byggbranschen, konkreta exempel på mindre byggprojekt samt en samling mallar som kan användas vid upprättande av nödvändiga handlingar.

Boken vänder sig i första hand till dem inom fastighetssektorn som har i uppdrag att driva mindre byggprojekt, till exempel förvaltare och projektledare på fastighetsföretag, konsultföretag och bostadsrättsföreningar.


Fakta: Praktisk handbok för mindre byggprojekt

Författare: Hans Severinson

Förlag: Svensk Byggtjänst

Antal sidor: 83
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078