23948sdkhjf

Tyréns expanderar i Västsverige

Rekryterar ny chef till affärsområde Väst.
Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns expanderar. På bara några år har företaget dubblerat antalet anställda och etablerat flera nya kontor runt om i landet. Nu väljer företaget att lägga extra fokus på västra Sverige och Norgemarknaden.

Marknader med tillväxtpotential och stora infrastruktur- och bostadsbyggnadsprojekt och chef för den satsningen är Christer Abrahamsson, nyrekryterad från Länsstyrelsen i Västra Götaland.

– Det händer mycket inom samhällsbyggnadsområdet i regionen och det finns stor tillväxtpotential för företaget. Byggandet av Älvstaden kräver bostäder motsvarande centrala Halmstads storlek och dessutom växer nya stadsdelar och tätorter fram i och med infrastrukturprojekten Västlänken och Götalandsbanan. I Norge växer Osloregionen starkt. Detta skapar ringar på vattnet både för bostadsbyggande och andra samhällsbyggnadsprojekt, uppger Christer Abrahamsson i ett pressmeddelande.

Christer Abrahamsson har över 20 års erfarenhet från samhällsbyggnadssektorn. Han är utbildad fysisk samhällsplanerare och byggnadsingenjör vid Högskolan i Gävle. Tidigare har han bland annat arbetat som stadsbyggnadschef i såväl Göteborgs som Mölndals stad med ansvar för stadsplanering, bygglov, mark- och exploatering samt lantmäteri. Senast kommer han från Länsstyrelsen i Västra Götaland där han har arbetat som samhällsdirektör i tre år. Christer tillträdde sin nya roll den 1 mars och är nu sysselsatt med att skapa och utveckla ett starkare bolaget i landets västliga regioner.

– Jag tror att mina erfarenheter från arbete inom stat och kommun kommer bli en stor tillgång för Tyréns i den här tillväxtfasen. I Göteborg har vi nyligen flyttat till ett nytt modernt kontor, mitt i regionkärnan där vi har tagit i höjd för att kunna växa. Vi är idag cirka 160 konsulter i regionen och målet är att vara 260 inom de närmaste tre åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062