23948sdkhjf

Anställer Sveriges första doktor i ljusdesign

Har en omfattande erfarenhet av inredningsarkitektur.
Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns anställer Sveriges första doktor i ljusdesign. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

De fortsätter därmed att bredda sitt tjänsteerbjudande inom arkitektur. Annika Kronqvist har en omfattande erfarenhet av inredningsarkitektur samt även forskning inom belysning i vården.

Hon kommer närmast från Tekniska högskolan i Jönköping. Där var hon bland annat programansvarig och lektor vid programmet för Ljusdesign.

– Annika Kronqvist tillför inte bara en helt ny kompetens inom arkitektur, hon bidrar också med värdefulla kontakter i forskningsvärlden, vilket ligger i linje med vårt fokus på forskning och utveckling, säger Niclas Malmeling, avdelningschef på arkitektur, Tyréns.

2012 disputerade hon på Chalmers i Göteborg i arkitektur vilket hon var först med i Sverige.

– Jag hoppas kunna bidra med mer spännande och innovativa lösningar till Tyréns. Särskilt i sjukhusmiljöer är det viktigt att inte välja standardlösningar eftersom varje miljö är helt unik. Med min erfarenhet som inredningsarkitekt kopplat till min erfarenhet av ljusdesign kan jag förena estetik och teknik och skapa specifika lösningar, säger Annika Kronqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14