23948sdkhjf

Wihlborgs gör miljardaffär

Newsec tog initiativet

Wihlborgs köper två fastigheter i Skåne av Vasakronan för en köpeskilling om 1 260 miljoner kronor, enligt ettt pressmeddelande.

Det rör sig om två kontorsfastigheter, belägna på Ideon i Lund som har en sammanlagd yta om 49 000 kvadratmeter att hyra ut.

De två fastigheterna, Nya Vattentornet 2 och Nya Vattentornet 4, har Sony Mobile, Schneider Electric och Sigma Connectivity som största hyresgäster.

- Den här affären är helt i linje med vår strategi att fortsätta vår utveckling inom de segment och de geografiska områden vi bedömer ha bäst potential även framöver. Förvärvet ökar vår densitet inom Ideon och kompletterar vår befintliga portfölj i Lund. Det gör oss ännu bättre rustade att fortsätta stimulera den regionala utvecklingen, säger Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs.

I och med affären lämnar Vasakronan Lund.

- Vi är stolta över att ha varit initiativtagare till den här stora affären som är strategiskt rätt för bägge parter. Vi arbetar mycket med proaktiv rådgivning åt våra kunder, vilket vi också upplever blir mer och mer efterfrågat i dagens marknad, säger Dan Sandstedt, Head of Capital Markets, Newsec Advisory in Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125