23948sdkhjf

Pär Nuder lämnar Fabege

"Förtroendet opåverkat i Hemsö fastighetsbolag"

Styrelsekarusellen med Pär Nuder snurrar vidare.

För någon vecka sedan ombads Pär Nuder att lämna sin post som ordförande i styrelsen för Skistar som bland annat driver skidanläggningarna i Åre och Sälen, skriver Svt.

Enligt majoritetsägaren Ekhaga Utveckling har Pär Nuder uppvisat ett olämpligt beteende under VM i Åre och har inte längre styrelsens förtroende.

Efter detta har det även kommit fram uppgifter att Nuder agerat olämpligt i en styrelse för Bergman Estate och lämnat den för något år sedan.

Han har nu även  lämnat styrelserna för AMF Pension och Tredje AP-fonden. 

Pär Nuder som har suttit med i fastighetsbolagets Fabege styrelse sedan 2010, meddelar valberedningen i Fabege att han inte står till förfogande för omval vid bolagets årsstämma den 2 april, enligt ett pressmedelande från Fabege.

– Vi tackar Pär för hans insatser i Fabege och önskar honom lycka till med andra utmaningar, säger Bo Forsén, valberedningens ordförande i Fabege, i pressmeddelandet. 

Pär Nuder har ett stort uppdrag inom fastighetsvärlden kvar.

Sedan 2013 är han styrelseordförande i fondägda Hemsö där ägare till 85 procent är Tredje AP-fonden, skriver Fastighetsvärlden.

Fondens vd Kerstin Hessius mejlar till Di att förtroendet för Pär Nuder är opåverkat av de i media omskrivna händelserna i Åre och dess följder, uppger Di.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095