23948sdkhjf

Energisatsning kräver nya lokaler 

Eskilstuna kommun och Energimyndigheten satsar på att skapa ett nytt centrum för energiomställning, där man ska lyfta fram ny energiteknik, energieffektivisering och stärka företagens konkurrenskraft både lokalt och nationellt. 

För det ändamålet har nu kommunen skrivit hyresavtal för nya lokaler på Väster i Eskilstuna, som ska bli Energy Evolution Center. 

– Energy Evolution Center blir en viktig pusselbit för att stärka näringslivet och samtidigt bidra till ett hållbart samhälle och få långsiktigt hållbara företag. Det är viktigt att lyfta fram det lönsamma med energieffektiviseringar och använda energi- och miljöarbetet som en hävstång som leder till fler jobb och fler hållbara jobb, säger Niklas Edmark, näringslivsdirektör. 

Den 1 100 kvadratmeter stora byggnaden som hyrs för projektet kommer att behöva renoveras för ändamålet. Upphandling av byggentreprenaden kommer att ske under våren 2020 och lokalerna bedöms vara inflyttningsklara under våren 2021. 

– Att tillsammans med Eskilstuna Kommun skapa denna innovativa arbetsplats känns väldigt roligt då hållbarhetsfrågorna är något vi prioriterar högt. Byggnadens energisystem kommer kombinera stationär och portabel energilagring med lokal produktion via solceller. Fastigheten ska utrustas med ett väldigt spännande system för bildöverföring, internet, sensorstyrning och energi, säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig på Selhall Fastigheter. 

I lokalerna kommer flera olika aktörer inom energiområdet att bedriva verksamhet. Exempel på aktörer är kommunens Energi- och klimatrådgivare, Energikontoret i Mälardalen samt delar av det statliga forskningsinstitutet RISE. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094