23948sdkhjf

Ökar bostadsbyggandet i norr

I vår tar Riksbyggen de första spadtagen för 1 500 nya bostäder i norra Sverige. Under de kommande åren ska bolaget öka bostadsbyggandet i Umeå, Skellefteå, Arjeplog, Svenstavik och Sundsvall, och i de kommande planerna finns orter för bostadsbyggande som Riksbyggen inte byggt bostäder på i modern tid.

Vi ser en stor efterfrågan på fler bostäder på många orter över hela norra Sverige. Riksbyggen ökar nu takten i vårt långsiktiga bostadsbyggande i norr och i ”pipen” finns cirka 1 500 nya hållbara bostäder, från Sundsvall till Kiruna, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr, i en kommentar.

Foto: Riksbyggen.

Det är mycket spännande som händer i norra Sverige just nu och en intressant resa som vi på Riksbyggen vill vara en del av. När samhällen utvecklas och förändras så behövs nya bostäder och där kan vi bidra ännu mer nu när vi ökar takten ytterligare. Dessutom är vi nu aktiva på orter där vi inte byggt på väldigt länge och där är våra kooperativa hyresrättsföreningar (KHF) i Arjeplog och Svenstavik är mycket bra exempel på när vi bidrar med samhällsnytta, fortsätter Lars Lundgren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Derome trimmar grunden - krymper klimatpåverkan med 62 procent
Om du utsätts för asbest
Ny samverkan för en uppkopplad stad
Fristående kedja blir ny medlem hos Bolist
De går samman för minskat byggavfall
Ny vd för Woody Bygghandel
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.141