23948sdkhjf

Byggbodar värms med fjärrvärme

Bra Bygg, Wangeskog och Mölndal Energi har tillsammans gjort det möjligt att värma upp byggbodar med fjärrvärme istället för el.

Vanligtvis värms byggbodar upp med el. Det är en riktig energislukare. Trots de fördelar som finns med fjärrvärme är det fortfarande ovanligt att använda det för att värma upp byggbodar. En anledning är att det krävs en hel del insatser initialt, bland annat behöver byggbodarna ha ett vattenburet uppvärmningssystem.

Därför har nu Bra Bygg, Wangeskog och Mölndal Energi gått samman för att göra denna satsning på fjärrvärmeuppvärmda byggbodar. Byggbodarna har byggts om och kommer att kunna kopplas ihop med fjärrvärmenätet och värmas med lokalproducerad, förnybar energi. Samtidigt frigörs kapacitet i elnätet. I en tid med höga elpriser och risk för effektbrist i elnätet är fjärrvärme ett extra klokt val.

− Vi är glada att göra denna satsning tillsammans med Wangeskog och Bra Bygg, säger Richard Lundström, energisäljare på Mölndal Energi. GoCo kommer att fortsätta bygga under många år framöver och initiativet kommer genom att ha tillgång till detta till hållbar uppvärmning till ett stabilt pris. Det är glädjande att allt fler ser fördelarna med fjärrvärme i byggprocessen, både till byggbodar och att torka ut byggnader. Det är en viktig insats för att hushålla med den elkapacitet vi har, avslutar Richard Lundström.

Wangeskog Hyrcenter äger byggbodarna som kommer att kunna värmas upp av fjärrvärme även på framtida byggarbetsplatser.

Artikeln är en del av vårt tema om Energi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078