23948sdkhjf

Finansiering av stålverket H2 Green Steel tryggad

Det kommer att kräva minst 40 miljarder kronor för att bygga stålverket i Boden. Trots försenad miljöprocess siktar H2 Green Steel på att ha finansieringen klar nästa år.

H2 Green Steel avslutade Serie A-rundan med 946 miljoner kronor i maj 2021 och tillkännagav den första stängningen av Serie B-rundan på drygt 2 miljarder kronor i augusti 2022.

Utöver finansieringen har H2 Green Steel i snabb takt uppnått flera milstolpar, bland annat genom att byggandet för verksamheten i Boden har beviljats ​​följt av fortlöpande framsteg i byggandet av stålverket. Företaget har redan i förväg sålt cirka 60 procent av den första produktionsvolymen till flera europeiska kunder inom olika sektorer.

– Kinnevik har alltid stött företag som utmanar och investerat i bolag som kan bidra till att kullkasta sina branscher, säger Georgi Ganev, vd för Kinnevik.

– H2 Greenel, med ambitionen att uppnå fossilfrihet inledningsvis inom ståltillverkning, är ett lysande exempel på ett företag med en stark kommersiell plan och förmåga att förflytta kompassnålen för att globalt uppnå nollutsläpp. Vi är nöjda över att vara en del i denna resa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11