23948sdkhjf

Svensk Byggtjänst startar Etikforum

Etikforum blir en del av Svensk Byggtjänsts verksamhet och ska ledas av företagets hållbarhetschef Maria Hernroth. Forumet ersätter tidigare Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd.

Svensk Byggtjänst ska nu samla och sprida samhällsbyggarnas etiska frågor och initiativ i Etikforum.

En styrgrupp med representanter för Svensk Byggtjänsts ägare knyts till Etikforum.Till forumet kommer även att höra en referensgrupp med personer som arbetar mer operativt med etikfrågor i samhällsbyggnadssektorn.

– Etik är en övergripande fråga som ytterst handlar om vår branschs hållbarhet, trovärdighet och överlevnad. Forumet vill bidra till arbetet mot mutor och korruption, för sund konkurrens samt en säker och inkluderande arbetsmiljö, säger Maria Hernroth, hållbarhetschef på Svensk Byggtjänst.

En grundbult i verksamheten kommer att vara ÖMK, Överenskommelse mot Mutor och Korruption, som tagits fram av branschorganisationer och de största bolagen i sektorn.

ÖMK undertecknades 2015 i syfte att säkerställa ett gemensamt synsätt och ett etiskt förhållningssätt mellan beställare och leverantörer. Svensk Byggtjänst tar över förvaltningen av avtalet.

– Etikforum ska hjälpa till att sprida kunskap och goda exempel för att inspirera och bidra till förändring, till exempel ska vi ta fram en e-utbildning i etik, säger Kajsa Hessel,vd på Svensk Byggtjänst.

Styrgrupp Etikforum

Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige, Anders Person tf förbundsdirektör Innovationsföretagen, Anna Ryberg Ågren, vd Byggmaterialindustrierna, Britta Permats, vd Svensk Ventilation, Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen, Malin Löfsjögård, vd Svensk Betong, Ola Månsson, vd Installatörsföretagen, Pontus Sjöstrand, vd Måleriföretagen och Tommy Lenberg, vd Byggherrarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bygghandelskoncern börjar arkitektrita lösvirkeshus
Byggnads miljonstämmer byggare
Skanska samverkar med Väsbyhem om bostadsbygge
Träproduktleverantör uppför fabrik helt i trä
Mobilkran fattade eld på E20
Fossilfritt när Skanska bygger gymnasium i Norge
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094