23948sdkhjf

Rekordstor orderstock för byggbolag

Trots tuffare läge på marknaden har Zengun lyckats fylla på orderstocken och leverera projekt till beställare i Stockholm och Mälardalen.

Zengun kunde öka både rörelseresultat och omsättning i årets tredje kvartal. Orderingången växte med drygt 900 miljoner, vilket gav en rekordstor ordstock vid periodens slut.

Enligt rapporten uppgår orderstocken till 4 216 miljoner kronor – hela 1 407 miljoner kronor mer jämfört med tredje kvartalet i fjol – och största orderstocken någonsin för Zengun..

Ett exempel är på företagets projekt är Pembroke.

– Tillsammans har vi nyligen påbörjat byggnationen av Hästen 21 mitt i centrala Stockholm, ett projekt som omfattar cirka 40 000 bruttototalarea. Byggnaden har ambitiösa miljökrav och kommer att certifieras enligt LEED Platinum v4, vilket är den högsta miljöcertifieringen på marknaden och helt i linje med vår hållbarhetsvision att bygga miljöcertifierade fastigheter, skriver Mick Salonen Högberg, vd och koncernchef i en kommentar.

Vid färdigställandet kommer fastigheten att inrymma arbetsplatser, bostäder och handel.

Zengun bygger kommersiella fastigheter blandat med utvalda samhällsfastigheter och bostadsprojekt.  2021 omsatte Zengun cirka 1,8 miljarder kronor och hade 130 anställda

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125