23948sdkhjf

Rekordstor orderstock för byggbolag

Trots tuffare läge på marknaden har Zengun lyckats fylla på orderstocken och leverera projekt till beställare i Stockholm och Mälardalen.

Zengun kunde öka både rörelseresultat och omsättning i årets tredje kvartal. Orderingången växte med drygt 900 miljoner, vilket gav en rekordstor ordstock vid periodens slut.

Enligt rapporten uppgår orderstocken till 4 216 miljoner kronor – hela 1 407 miljoner kronor mer jämfört med tredje kvartalet i fjol – och största orderstocken någonsin för Zengun..

Ett exempel är på företagets projekt är Pembroke.

– Tillsammans har vi nyligen påbörjat byggnationen av Hästen 21 mitt i centrala Stockholm, ett projekt som omfattar cirka 40 000 bruttototalarea. Byggnaden har ambitiösa miljökrav och kommer att certifieras enligt LEED Platinum v4, vilket är den högsta miljöcertifieringen på marknaden och helt i linje med vår hållbarhetsvision att bygga miljöcertifierade fastigheter, skriver Mick Salonen Högberg, vd och koncernchef i en kommentar.

Vid färdigställandet kommer fastigheten att inrymma arbetsplatser, bostäder och handel.

Zengun bygger kommersiella fastigheter blandat med utvalda samhällsfastigheter och bostadsprojekt.  2021 omsatte Zengun cirka 1,8 miljarder kronor och hade 130 anställda

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hon blir ny hållbarhetschef för NCC
Årets byggkvinna 2023: Tre förebilder i rampljuset
Veckans konkurser - vecka 13
Nytt samarbete ska göra betong av havre
Årets Nollfelsaktör bland husbyggare utsedd
NCC renoverar miljonprogram i Uddevalla
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.709