23948sdkhjf

Svevia renoverar gamla Skurubron

Svevia ska på uppdrag av Trafikverket renovera och bygga om gamla Skurubrons två bågbroar. En slags arbetsplattform kommer att hindra spill från att hamna i vattnet.

Den norra bron utformas och moderniseras för gång- och cykeltrafik och den södra bron till en lokalväg för fordonstrafik med ett körfält i vardera riktningen.

Skurubron leder väg 222, Värmdöleden, över Skurusundet i Nacka kommun utanför Stockholm. De två gamla bågbroarna är 100 respektive 65 år gamla.

– Arbetet som ska utföras är i grunden en vanlig brorenovering. Men eftersom arbetet sker 30 meter över vattenytan och på ett sådant historiskt landmärke är det ändå ett väldigt speciellt uppdrag, säger Moritz Kolmar, Svevia.

Han beskriver att de under reparationstiden avlastar brokonstruktionen med ett avväxlingssystem som även fungerar som arbetsplattform och hindrar spill från renoveringen att hamna i Skurusundet.

Svevia planerar att starta renoveringsarbetet i juli 2023 och vara klar under hösten 2025.

– Broarnas klassiska form med valv, pelare och den välvda brobanan består. Vi ska också uppfylla särskilda krav från Trafikverket med reducerad klimatpåverkan genom vår energiförsörjning samt val av material och arbetsfordon, säger Moritz Kolmar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Mobilkran fattade eld på E20
Hon blir ny hållbarhetschef för NCC
Årets byggkvinna 2023: Tre förebilder i rampljuset
Veckans konkurser - vecka 13
Nytt samarbete ska göra betong av havre
Årets Nollfelsaktör bland husbyggare utsedd
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094