23948sdkhjf

Bygghandelns medarbetare trivs

Bygghandelns medarbetarenkät 2022 visar att nio av tio medarbetare trivs i sin yrkesroll i byggmaterialhandeln samt att åtta av tio skulle rekommendera andra att arbeta i branschen. Området med störst förbättringspotential är utveckling och karriär.

Byggmaterialhandlarna har under hösten låtit genomföra en medarbetarenkät bland de anställda i medlemsföretagen. Enkäten ger en bild av en bransch där medarbetare är både nöjda med sin arbetsgivare och är motiverade i sitt arbete. Undersökningen visar även att 9 av 10 medarbetare trivs och en viktig faktor till det är gott samarbete mellan kollegor. 8 av 10 medarbetare är stolta över att arbeta på sitt företag och skulle även rekommendera andra att arbeta på i branschen.

Viktigt för att medarbetarna ska stanna kvar i branschen är att det finns utvecklings- och karriärmöjligheter. Fler än åtta av tio upplever även arbetsmiljön som säker och trygg. De positiva resultaten upplevs i lika hög grad av kvinnor och män.

Undersökningen visar att området med störst förbättringspotential är utveckling och karriär. Behovet av utvecklingsmöjligheter och chans att växa i företaget är som störst för personer mellan 20–35 år.

Branschen upplevs mer positiv jämfört med genomsnittet i motsvarande undersökningar hos andra företag inom privat sektor. 1 800 personer valde att besvara enkäten över hela landet vilket motsvarar mer än var tionde av alla anställda i branschen. 26 % av dessa är kvinnor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Antalet solcellsanläggningar ökar med 50 procent
Bygghandel  får ny huvudägare
Cementa byter namn
Veidekke bygger för 1,5 miljarder åt Volvo
Fiskarhedenvillan: Snart nyttjar vi bilbatteriet för husenergin
Byggare i konkurs - "Troligt att entreprenader kan övertas"
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109