23948sdkhjf

Ny tävling för fastighetsinnovationer

Nu startar PropTech Championship, en av världens första årliga tävlingar för innovation inom fastighetsbranschen. Tävlingen öppnar upp för bidrag inom tre olika kategorier.

Property Tech, eller fastighetsteknologi, är en viktig faktor för framtidens smarta och hållbara städer. PropTech handlar om att utveckla teknologier som förbättrar livsmiljöer för människor och gör fastigheter mer resurseffektiva. I praktiken kan det exempelvis innebära att med hjälp av artificiell intelligens optimera energiförbrukning, belysning eller uthyrning för att göra fastigheten mer funktionell, attraktiv och hållbar.

Worklife Community, Flexible Use och Wildcard Future Kista är de tre olika kategorierna till vilka innovativa PropTech-bidrag nu kan skickas in. Syftet med tävlingen är att lyfta framtidens fastighetsteknik samtidigt som vinnaren får möjlighet att direkt implementera sin lösning och därmed bidra till stadsutvecklingen.

Tävlingen kommer 2023 att hållas i Kista i samarbete med The Kloud och PropTech Sweden och vinnaren kommer att få möjlighet att direkt förverkliga sin innovation i Kista.

Bakom tävlingen står The Kloud, ett initiativ startat av fastighetsägarna Atrium Ljungberg, Castellum, Corem, Revelop och Vasakronan, med samarbetspartners som Ericsson, KTH, Stockholms universitet och Kista Science City.

Initiativet syftar till att stärka Kista som kreativt nav och som den tillväxtmotor som stadsdelen utgör.

– Innovation har alltid varit en del av Kistas DNA. Att Kista står värd för PropTech Championship nästa år känns därför otroligt roligt. Som en Europaledande patenthub i absolut teknologisk framkant finns det här optimala förutsättningar för att utveckla och testa framtidens fastighetsteknik, säger Johan Thomsson, vd för Kista Limitless och initiativet The Kloud.

Tävlingen är öppen fram till den 31 januari 2023 och vinnaren kommer att koras av en jury bestående av representanter från Ericsson, KTH, RISE, Kista Science City och de kommersiella fastighetsbolagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079