23948sdkhjf

Stororder till Byggelement: ”En av de enskilt största affärerna”

Byggelement har tagit hem en stor och viktig order med höga miljökrav i ett av NCC:s bostadsprojekt i Solna.

På uppdrag av Aros Bostad bygger NCC 213 nya hyresrätter i projektet Femöringen i Järva Krog.

– Det här är en av de enskilt största affärerna i år. Det är glädjande att vi kan vara med och fortsätta bygga bostäder i den konjunktur som råder nu. Karl Liljendahl, projektledare på Byggelement.

Femöringen består av två huskroppar med sammanhängande garage och lägenheterna byggs i alla olika storlekar från ettor till bostäder om fem rum och kök.

Byggelements leveranser omfattar 12 000 kvadratmeter skalväggar i ECO 50 och 15 600 kvadratmeter plattbärlag i ECO 30 samt även stora volymer balkonger, pelare och balk.

Klimatkalkylen för projektet Femöringen visar att användningen av ECO-Prefab – jämfört med traditionell betongblandning – reducerar utsläppen av koldioxid med drygt 30 procent.

– Det känns väldigt bra, säger Karl Liljendahl. Vårt största fokus ligger på att fortsätta utveckla material som hjälper kunderna att nå sina klimatmål.

– NCC söker alltid efter lösningar som minskar vår klimatpåverkan, och med prefab-elementen från Byggelement kan vi sänka koldioxidutsläppen från just skalväggs- och plattbärlagselementen, säger Olle Dahlberg Eriksson, projektinköpare på NCC.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078