23948sdkhjf

Konkurshotat Göteborgsföretag lägger ner

TBT Bygg har beslutat att avsluta entreprenadverksamheten.
TBT Bygg, tidigare RCC Göteborg, har under 2014 drabbats av ekonomiska förluster som kraftigt försämrat bolagets finansiella status.

”En stor förklaring till detta är att bolaget tvingats amortera cirka 14 miljoner till banken, vilket är långt över amorteringsplanen.”, skriver bolaget i sin årsredovisning.

Företaget har under 2014 realiserat tillgångar för att förbättra likviditeten, men utan att uppnå önskade effekter. I januari 2015 konstaterades att bolagets likviditet var så ansträngd att man tvingades ansöka om rekonstruktion, vilket också medgavs av tingsrätten den 16 januari. Därefter medgavs en förlängning på tre månader till den 16 juli.

Men ansträngningarna att försöka rädda bolaget har alltså inte lyckats och vid årsbokslutet konstaterades att bolaget har kapitalbrist. VD och andra nyckelpersoner har nu lämnat sina befattningar och beslut har fattats att rekonstruktionen nu syftar till att bolaget inte längre kommer att bedriva entreprenadverksamhet.

Under 2014 omsatte TBT Bygg 148 miljoner och redovisade en vinst på -63 miljoner. Personalstyrkan uppgick till cirka 72 medarbetare.

I mars i år bytte bolaget namn från RCC Göteborg till TBT Bygg. Bolagets säte är i Partille, öster om Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064