23948sdkhjf

Göteborgsföretag expanderar i USA

Thomas Concrete Group förvärvar Williams Bros Concrete med tre betongfabriker i Georgia.
– Förvärvet av Williams Bros. Concrete passar bra in i Thomas-familjen. Vi glädjer oss åt en stark position på en växande marknad där vi nu kommer att kunna leverera bättre service till ännu fler kunder, säger Hans Karlander, VD och koncernchef i Thomas Concrete Group AB, i ett pressmeddelande.

Williams Bros. Concrete tillverkar fabriksbetong i Cumming, Acworth och Jasper och har cirka 50 anställda och 35 tyngre lastbilar. Förvärvet förstärker Thomas Concretes redan starka position i delstaten Georgia och innebär att den amerikanska verksamheten förväntas öka sin omsättning med mer än 140 000 kubikmeter fabriksbetong per år.

I samband med förvärvet byter Williams Bros. Concrete namn till Thomas Concrete och får samma varumärkesidentitet som övriga koncernen.

Thomas Concrete har nu 63 fabriker i Georgia, South Carolina och North Carolina. Totalt finns 133 fabriker i Sverige, Polen, Tyskland samt USA. Koncernen är den största, oberoende leverantören av fabriksbetong på dessa marknader.

I Sverige har koncernen även två fabriker som tillverkar färdiggjutna betongelement samt äger en bergtäkt för export i Norge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078